Noapte
Zi
22 March 2022
1 min read

De Ziua Mondială a Apei, studenții UVT au vizitat Stația de Epurare Târgoviște Sud

În fiecare an, în data de 22 martie, se sărbătoreşte ZIUA MONDIALĂ A APEI. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.
Anual, se promovează evitarea risipei de apă prin campanii de comunicare lansate sub coordonarea Organizatiei Naţiunilor Unite. Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.
În acest an, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a marcat acest eveniment prin organizarea unei vizite a studenților din cadrul Universității Valahia din Targoviște – Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanică, la Stația de Epurare Târgoviște Sud, unde au primit informații despre etapele procesului de epurare, și anume: extragere, curățare și eliminare deșeuri, care în alt context ar duce la poluarea apelor de suprafață. In cadrul Stației de epurare au loc două procese majore: tratarea apei uzate și tratarea nămolului. Prin fermentarea nămolului se produce biogaz care este folosit la producerea de energie termică și electrică în cadrul stației de epurare.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 16.21.10

WhatsApp Image 2022-03-22 at 16.21.39

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este „Apa subterană – să facem invizibilul vizibil”, și se urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța vitală a apei și accentuarea unei educații cu privire la conservarea acesteia.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ATENȚIE! FAKE NEWS! Pe teritoriul României nu va trece niciun nor toxic

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: A început curătenia de primavară

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele