Noapte
Zi
10 March 2022
1 min read

PSD Dâmbovița: Dacă nu se rediscută PNRR și nu se majorează plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii pur și simplu nu vor mai fi bani pentru majorarea acestora în următorii 50 de ani

,,PSD nu poate fi de acord ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate. De aceea PSD insistă pentru rediscutarea condiționalităților din PNRR pentru a ajusta pragul limită impus de 9,4% din PIB peste care nu pot trece cheltuielile cu pensiile.

Prin urmare, PSD dezaprobă categoric atitudinea ministrului Fondurilor Europene care ignoră evidența și refuză rediscutarea PNRR sub pretextul că România ar pierde bani.

Dacă nu se rediscută PNRR și nu se majorează plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii pur și simplu nu vor mai fi bani pentru majorarea pensiilor în următorii 50 de ani, iar înghețarea pensiilor, mai ales în actualul context, este criminală dat fiind scumpirile uriașe, insuportabile ale energiei și combustibililor cu efecte directe și asupra celorlalte produse de strictă necesitate.

În prezent cheltuielile din PIB cu pensiile din sistemul public reprezintă 8,07%, iar dacă se adaugă și cele cu pensii de serviciu procentul ajunge la 9,4% din PIB. Deci, potrivit PNRR, negociat de ministrul Ghinea, nu mai e loc de nicio majorare.

Rediscutarea PNRR, spunem încă o dată, nu înseamnă pierderea banilor. În plus, programul de guvernare impune necesitatea rediscutării acestuia pe tema pensiilor iar acum o lună atât premierul cât și președintele României au fost de acord cu ministrul Budăi și au admis că procentul de 9,4% negociat catastrofal de Ghinea nu este suficient. Mai mult, premierul și-a exprimat disponibilitatea de a merge la Bruxelles cu ministrul Muncii pentru a susține această ajustare.

În aceste condiții, refuzul ministrului fondurilor europene de a susține rediscutarea condiționalităților echivalează cu o condamnare a tuturor pensionarilor ale căror pensii vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani”, transmite purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Dâmbovița își prelungește programul de lucru

Articolul Urmator

(VIDEO) Mascații au descins în mai multe localități dâmbovițene, la suspecți de proxenetism, camătă și șantaj

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele