Noapte
Zi
17 April 2022
1 min read

DUMINICA FLORIILOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim sau a Floriilor, cum mai este cunoscută, în ziua de duminică, 17 aprilie 2022, foarte mulți credincioși din Municipiul Târgoviște au luat parte la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și de diaconi, la Catedrala din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre semnificația teologică a intrării în Ierusalimul pământesc a Domnului nostru Iisus Hristos, unul dintre cele mai importante praznice împărătești din cadrul anului bisericesc, subliniind chemarea pe care Domnul ne-o adresează nouă, ca și omului din toate timpurile, și anume aceea de a-i deschide porțile sufletelor noastre ca să intre cu adevărul, frumusețea și bunătatea Sa, pentru a ne înnoi și a ne transfigura. El vine și aduce alinare, mângâiere și vindecare tuturor celor care pătimesc din cauza războiului, a lipsurilor și a tot felul de boli sau de nevoi. De aceea, bucuria acestei sărbători este o pregustare a slavei pascale ce ne oferă puterea de a străbate, cu speranță și cu lumină, Săptămâna Sfintelor Pătimiri și a ne regăsi în comuniune la marea sărbătoare a Creștinătății, ce se apropie.

Mitropolitul Nifon a binecuvântat, conform tradiției noastre liturgice, ramurile de salcie, aduse de tineri din istorica Cetate de Scaun munteană, în semn de laudă adusă Domnului, după care acestea au fost oferite credincioșilor prezenți.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) Sen.PSD Titus Corlățean continuă lupta pentru găeștenii care au rămas fără case după ce blocul a sărit în aer

Articolul Urmator

Monitorizare video pentru toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele