Noapte
Zi
9 May 2022
1 min read

Cristian Stan, primarul Mun. Târgoviște:” Am crezut mereu că România a trecut, în destinul ei, prin mai multe intersecții istorice esențiale”

Ziua de 9 Mai are o mare însemnătate pentru poporul român. Este ziua în care, în anul 1877 s-a proclamat Independenţa României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945, dar şi Ziua Europei.
” Am crezut mereu că România a trecut, în destinul ei, prin mai multe intersecții istorice esențiale. Cartea neamului merită citită așa cum a fost și scrisă: cu sentimentul pătrunzător al unor fapte de sacrificiu și demnitate și curaj și toate cele câte sunt necesare ca un popor să aibă spirit.
Priviți doar la ziua de astăzi și veți fi de acord:
– proclamarea independenței statale a României față de Imperiul Otoman, în 1877;
– înfrângerea Germaniei lui Hitler de către puterile antifasciste în 1945;
– Ziua Europei, o Europă din care România, cu o identitate foarte bine conturată, nu poate lipsi;
Sunt 3 momente distincte, dar vitale pentru destinul acestei Românii în care trăim astăzi. De cum le prețuim, de cum le „înmagazinăm” în fiecare dintre noi, de cum vorbim despre ele, de asta va depinde și România de mâine.”, transmite Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON -EXARH PATRIARHAL PENTRU RELAȚIILE PATRIARHIEI ROMÂNE CU INSTITUȚIILE CREȘTINE INTERNAȚIONALE ȘI CU INSTITUȚIILE EUROPENE CU OCAZIA ZILEI DE 9 MAI 2022

Articolul Urmator

O altfel de investiție la Parcul Industrial Moreni! Clinică medicală cu trei specializări!

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele