Breaking News

Expoziția „Arta restaurării”, o nouă expoziție ce va fi deschisă publicului, la Muzeul de Istorie din Târgoviște

Mai 13, 2022

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, aduce în fața publicului o nouă expoziție – „ARTA RESTAURĂRII”, organizată la Muzeul de Istorie, în perioada 14 – 26 mai 2022.
Expoziția include numeroase obiecte de patrimoniu, restaurate de membrii Laboratorului de Conservare – Restaurare din cadrul muzeului, multe dintre acestea fiind distinse cu premii la saloanele naționale de restaurare.

WhatsApp Image 2022-05-13 at 13.36.01
Expoziția va fi inaugurată pe 14 mai 2022, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Această dată a fost aleasă special pentru a pune în valoare importanța restaurării și măiestria profesioniștilor din muzee. Artefactele etalate acoperă toate categoriile de patrimoniu, iar piesele sunt însoțite de ilustrație sugestivă, care prezintă toate etapele procesului.
Este o rară ocazie de a descoperi o activitate din culisele muzeului și de a prețui, o dată în plus, importanța muzeelor, ca deținătoare de bunuri de patrimoniu cultural.
Expoziția este deschisă zilnic, în intervalul orar 08:00 – 17:00, la sediul Muzeului de Istorie – Calea Domnească, nr. 189.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: