Noapte
Zi
27 May 2022
1 min read

“Lada de zestre”, ateliere educative lansate de Consiliul Județean Dâmbovița prin Complexul Curtea Domnească

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează, în perioada 30 mai – 4 iunie 2022, proiectul educațional „Lada de zestre”.
Tradițiile nu trebuie lăsate să dispară odată cu trecerea timpului. Pornind de la această premisă, mai multe obiceiuri și tradiții românești, dar și obiecte meșteșugite, ce au fost făurite de meșterii populari din trecut, vor fi prezentate copiilor în cadrul proiectului „Lada de zestre”, sub forma unor ateliere atractive și educative.
Participanții vor descoperi istoria obiectelor din lut și lemn aflate în colecțiile Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, dar și jocurile populare practicate de români în trecut (călușarii) și, în final, ei vor da viață, cu propriile mâini, unui obiect specific artei populare.
La atelierele educaționale organizate la Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, vor participa elevi din următoarele localități: Moreni, Târgoviște, Câmpulung și Adânca.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) Au fost reținuți cei care au tâlhărit o bătrână de 73 de ani

Articolul Urmator

(VIDEO) Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița:”Organizația și-a propus să câștige cel puțin același număr de primari pe care îl avem astăzi”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele