Noapte
Zi
10 June 2022
2 mins read

(VIDEO) Prefectul Claudia Gilia a prezentat măsurile de ordine publică care vor fi implementate în perioada următoare

Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia a prezidat astăzi o ședință la care au participat reprezentanții celor trei instituții care aparțin Ministerului Afacerilor Interne – cu responsabilități pe parte de ordine publică și care vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Rusalii: Inspectoratul penntru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.
Întâlnirea de lucru a avut drept scop stabilirea și armonizarea planurilor de măsuri care vor fi implementate în perioada premergătoare, dar şi în timpul Sărbătorii de Rusalii.
În cadrul ședinței, Lt. col. Cristian Florea a menționat faptul că, în plan operațional, peste 135 de pompieri sunt pregătiți să intervină în fiecare zi pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii care sunt ostile vieții.
De asemenea, Col. Mihai Matei din cadrul IJJ Dâmbovița, a comunicat faptul că aproximativ 130 de jandarmi vor acționa în nouă localități dâmbovițene în care vor avea loc manifestări cultural-artistice/tradiționale și sportive și în zona Peștera din Bucegi, în vederea asigurării siguranței cetățenilor, a prevenirii și combaterii faptelor antisociale și pentru verificarea respectării legislației în vigoare.
În continuare, comisarul- șef de poliție Claudiu Antofie a menționat că, alături de pompieri și jandarmi vor fi la datorie, în teren, aproximativ 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, care sunt pregătiți să intervină ori de câte ori cetățenii le vor solicita sau când situația va impune intervenția lor.
”Pentru că în zilele următoare, fiind minivacanța de Rusalii, ne așteptăm la un aflux masiv de cetățeni în zona montană, în zonele destinate activităților de agreement și în zonele în care se desfășoară anumite evenimente culturale, am stabilit, împreună cu șefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din județ, măsurile care se vor dispune la nivelul fiecărei instituții.
Ca să ne asigurăm că cetățenii dâmbovițeni vor celebra această sărbătoare în siguranță deplină, vor fi mobilizate efective ale ISU, IJJ și IPJ, mai multe decât în mod obișnuit, care vor fi la datorie în fiecare zi din această minivacanță și vor desfășura acțiuni cu caracter interoperabil și complementar în perioada 10-13 iunie. Aceștia își vor desfășura activitățile în sistem integrat, astfel încât toți dâmbovițenii, indiferent de localitatea dacă locuiesc în mediul urban sau în cel rural, să fie în siguranță”, a declarat Prefectul județului Dâmbovița, Claudia GILIA.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

„Vacanţă la bibliotecă”, între 4-29 iulie

Articolul Urmator

Muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” vor fi deschise în perioada Rusaliilor

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele