Noapte
Zi
19 July 2022
1 min read

OLIMPICI DÂMBOVIȚENI ÎN TABĂRA DE LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA, OFERITĂ DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

18 elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, au plecat, luni, 18 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în tabăra de vară oferită de Arhiepiscopiei Târgoviștei la Centrul Misionar de la Mânăstirea Peștera Ialomiței.
Programul taberei va fi coordonat de Pc. Pr. Adrian Rada – Directorul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște, și de Pr. prof. Bogdan Stana – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, și va include: sesiuni de comunicări pentru autocunoaștere și dezvoltare personală, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Sfinxul și Babele, jocuri și concursuri de cultură generală, de abilități practice, activități recreative în aer liber, foc de tabără, dar și momente duhovnicești care să susțină formarea tinerilor în spiritul valorilor creștine autentice.
În perioada următoare, Arhiepiscopia Târgoviștei va oferi o tabără de vară și tinerilor care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.
Seria de tabere de vară pentru tineret organizate de Arhiepiscopia Târgoviștei, se înscrie în programul eparhial prin care Înaltpreasfinția Sa premiază elevii dâmbovițeni pentru performanțele lor educaționale. Acest demers va continua în zilele de 10 și 11 august, cu prilejul ceremoniilor religioase și culturale de la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, cel dintâi sfânt canonicat la noi, la români.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Alexandra Năstase și Miruna Neguț, expoziție de pictură „ETAPE”- la muzeul de Artă din Târgoviște

Articolul Urmator

Întâlnire de lucru a Asociației Camerelor de Comerț și Industrie din Regiunea Sud-Muntenia

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele