Noapte
Zi
16 September 2022
2 mins read

Dep. Carmen Holban:”Organizaţiile non-profit care activează în domeniul medical, scutite de plata TVA. Voi susţine şi vota această iniţiativa legislativă, cu implicaţii sociale benefice şi fără un impact bugetar, în momentul intrării în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decisional”

Senatul României a votat, cu 100 de voturi pentru şi două abţineri, o iniţiativă legislativă a parlamentarilor PSD care stipulează susţinerea organizaţiilor non-profit din domeniul medical cu proiecte de construire, reabilitare, modernizare şi dotare cu echipamente sanitare a unităţilor spitaliceşti. Această propunere legislativă stipulează introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care ONG-urile îl plătesc la efectuarea achiziţiilor de materiale de construcţii, echipamente, consumabile sanitare sau alte forme de sprijin din aceeaşi sferă. În acest fel, sumele obţinute vor putea fi investite în continuare în proiecte de sprijinire a sectorului medical.Potrivit actului normativ adoptat de Senat, respectiv Legea pentru completarea Legii nr. 227/2015 – Codul Fiscal, se introduce un nou articol, cu următorul cuprins: „Scutiri pentru organizaţiile nonprofit. Sunt scutite de taxă achiziţiile efectuate de organizaţiile nonprofit în vederea construirii/reabilitării/modemizării de unităţi spitaliceşti şi a dotării acestora cu aparatură şi echipamente de specialitate, materiale şi consumabile de uz sanitar”.Acelaşi act normativ mai precizează că „Organizaţiile nonprofit au dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă sumele returnate sunt utilizate exclusiv pentru finanţarea de activităţi de construire/reabilitare/modemizare de unităţi spitaliceşti şi de dotare a acestora cu aparatură şi echipamente de specialitate, materiale şi consumabile de uz sanitar.”Este bine cunoscută necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii spitaliceşti şi dotarea unităţilor medicale cu echipamente performante. Societatea civilă, prin asociaţiile şi fundaţiile nonprofit, a reacţionat foarte bine în decursul timpului la această nevoie şi s-a implicat remarcabil acolo unde a fost necesar. Astfel, au fost numeroase iniţiative private de sprijinire a sectorului medical, prin construirea de unităţi spitaliceşti, dotarea maternităţilor cu incubatoare şi echipamente necesare, modernizarea secţiilor din diferite spitale.Consider că gesturile de implicare socială sunt salutare şi au adus un beneficiu enorm în comunităţile respective. România are nevoie în continuare de acţiuni de solidaritate şi orice astfel de iniţiativă este binevenită. De aceea, această propunere legislativă a PSD vine în sprijinul asociaţiilor şi fundaţiilor care au în derulare sau vor să iniţieze astfel de proiecte, prin introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care acestea îl plătesc.Prin această măsură, sunt sigură că tot mai multe organizaţii nonprofit vor dori să se implice în desfăşurarea unor astfel de activităţi indispensabile la nivelul comunităţilor.Voi susţine şi vota această iniţiativa legislativă, cu implicaţii sociale benefice şi fără un impact bugetar, în momentul intrării în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.- Comunicat de Presă Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Georgeta Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

A fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea si execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN71 Bâldana-Târgoviște

Articolul Urmator

LUNGULEȚU: O șoferiță a accidentat mortal un biciclist

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați