Noapte
Zi
23 October 2022
2 mins read

A fost aprobat traseul final al centurii municipiului Târgoviște

Proiectul depus de Consiliul Județean Dâmbovița pentru construirea Inelului 2 de centură al Municipiului Târgoviște a primit acordul pentru traseul final în cadrul ședinței de avizare din data de 21 octombrie a.c., a Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Această etapă a presupus o avizare a analizei multicriteriale II (AMCII), ce a stabilit varianta finală de traseu care trebuie luată în calcul la următoarea fază, aceea a cuantificării indicatorilor tehnico-economici.
Inelul 2 de centură al Municipiului Târgoviște este cel mai important drum care se construiește de la zero în județul Dâmbovița.
Proiectul derulat în colaborare cu CNAIR are o lungime de 16,5 km, iar, prin realizarea acestei investiții, se așteaptă o creștere a accesibilității în zona urbană a municipiului Târgoviște, dar și o sporire a confortului și siguranței tuturor participanților la trafic, care tranzitează zona respectivă, prin fluidizarea circulației și mutarea traficului greu și a traficului de tranzit din zona urbană a municipiului Târgoviște.

p
Centura va avea 4 benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu, de 3 m lățime. Din studiile ce au fost realizate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere, 3 poduri și un viaduct.
La momentul întocmirii studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură a fost de 147.000.000 de Euro.
Ruta proiectată va porni din comuna Ulmi, de la intersecția cu viitorul Drum Expres Valahia – Autostrada A1 – Ploiești, și se va intersecta cu DN 72, care face legătura între Târgoviște și Găești. Ruta, care va parcurge mai multe terenuri agricole și păduri, va intersecta DN 72A, drum național care face legătura între Târgoviște și Câmpulung, dar și DJ 712, drum județean care face legătura între municipiul Târgoviște, comunele Șotânga, Vulcana-Pandele și orașul Pucioasa.
„Este un moment important pentru județul Dâmbovița și pentru municipiul Târgoviște. După etapa de astăzi, vom mai avea o întâlnire cu reprezentanții CNAIR pentru a discuta toate aspectele legate de siguranța circulației pe noul drum. Realizarea acestui proiect este foarte importantă pentru a elibera municipiul Târgoviște și zonele limitrofe de traficul aglomerat. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este cheia dezvoltării județului nostru! O rețea nouă de drumuri echivalează cu scoaterea traficului din localități, economie de timp și carburanți, mai multă siguranță pe drumurile locale și județene și, nu în ultimul rând, diminuarea drastică a surselor de poluare din municipiile, orașele și comunele noastre.”, transmite Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Traseu montan cu final tragic! O tânără a murit după ce căzut în zona Crucii Eroilor de pe Muntele Caraiman

Articolul Urmator

Festivalul de romanță de la Târgoviște și-a ales câștigătorii. Florian Popa este câștigătorul Trofeului „Crizantema de Aur” 2022

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele