Camera de Comerț Dâmbovița a început să pună bazele unei colaborări un Institutul Escoffier, școală de pregătire de înaltă performanță în ceea ce privește gastronomia. În cursul zilei de ieri, Ștefan Oprea, președintele Institutului, român stabilit de 40 de ani în Franța, le-a vorbit antreprenorilor dâmbovițeni din domeniul Horeca despre importanța perfecționării personalului, despre avantajele aplicării unor bune practici în bucătărie, dar și depre calitatea serviciilor pe care aceștia trebuie să le ofere clienților.
”Este vorba despre o colaborare pe care am început-o între Camera de Comerț și Institutul Escoffier din Franța. Este vorba de o școală de pregătire în domeniul gastronomiei, vorbim de bucătărie sau patiserie, bucătărie la cel mai înalt nivel. Suntem suntem extrem de interesați de astfel de colaborare pentru că ne dorim să putem, să avem specialiști în zona Horeca pregătiți profesional la un nivel cât mai înalt. Eu îmi doresc extrem de mult să putem să avem și noi restaurante cu stele Michelin în Dâmbovița, în Târgoviște. Pentru aceasta avem nevoie de profesioniști.-”, a precizat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.
”Sunt trei institute în lume de acest gen: la Honk Kong, la Paris și unul în România. , dar noi avem și onoarea și responsabilitaea să fim singurul institut din Europa acreditat de Ministerul Educației Fanceze. Institutul Escoffier pregătește prin 3 cursuri: cursuri bazic, intermediar și avansat.(…).
Deci, vorbim de o gastronomie înaltă și vorbind de cursuri prin intermediul cărora bucătarii pot urca în carieră. În primul rând , ceea ce este interesant este faptul că pasiunea poate să domine și bineînțeles și partea finanaciară. Un elev care pleacă de la Institutul Escoffier, care face o practică în restaurante cu stele Michlein, poate avea un salariu de până la 4500 de euro în sus.”, a adăugat Ștefan Oprea.
S-a adus în discuție și parteneriatul pe care Camera de Comerț Dâmbovița îl are cu elevii de la Colegiul economic târgoviștean ”Ion Ghica”, “Interesul nostru este ca o parte din aceşti copii de la clasa de învăţământ dual în zona Horeca, unde sunt 20 de elevi în clasa a IX a, să poată să ajungă, la un moment dat, la Institutul Escoffier, să aibă parte de o pregătire la nivel înalt, astfel încât să se reîntoarcă și să pună în aplicare ce au învățat acolo”,a mai precizat Valentin Calcan.