Noapte
Zi
23 November 2022
4 mins read

(VIDEO) În premieră, clinică medicală de cardiologie inaugurată în incinta Parcului Industrial Moreni

Încă o premieră înregistrată la Parcul Industrial Moreni! Astăzi, 23 noiembrie, a fost inaugurată clinica medicală de cardiologie, investiție realizată de un investitor privat, cu sprijinul conducerilor Parcului Industrial Moreni și Consiliului Județean Dâmbovița.
Clinica CordLex este singura investiție cu profil medical din România care se realizează în incinta unui parc industrial și este abia începutul „investițiilor speciale”, care răspund nevoilor comunității locale din zona Moreni, pe care managerul MPI, Gabriel Purcaru, le va atrage în Parcul Industrial.
Clinica medicală va deservi atât oamenii care muncesc în incinta Parcului, dar locuitorii municipiului și pe cei care locuiesc în zona Moreni.
Unitatea medicală are trei specializări, cardiologie, chirurgie cardiovasculară și chirurgie vasculară, urmând ca pe parcurs paleta de servicii să fie extinsă. Clinica dispune de toate dotările, însă ea își va deschide cu adevărat ușile pentru pacienți săptămâna viitoare, atunci când va administratorii acesteia vor intra posesia ultimului aviz din partea Casei de Asigurări de Sănătate, necesar pentru funcționare.

Managerul MPI, Gabriel Purcaru, speră ca următoarea investiție în incinta Parcului să fie construirea unei creșe, obiectiv care să se realizeze în colaborare cu Primăria Municipiului Moreni.
„Acest obiectiv a fost realizat în echipă cu președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan, căruia îi mulțumesc, în echipă cu Gigi Matei, care a avut bunăvoința de a face această investiție în interiorul Parcului Industrial Moreni. Vreau să vă spun că nicăieri în țară nu mai există o astfel de investiție, o clinică medicală, într-un parc industrial. Această clădire am cumpărat-o în anul 2021, în luna decembrie, lucrările au început în luna martie 2022, inclusiv cu partea de avizare, și în mai puțin de 9 luni am reușit să realizăm acest obiectiv. Valoarea totală a investiției este de 1 milion lei. (…) Această clădire, cumpărată în 2021, are o suprafață de aproximativ de 1000 metri pătrați și am achiziționat-o și cu suprafața de teren aferentă, de 2400 mp, iar în acest moment funcționează 3 cabinete în interiorul clinicii, un cabinet de chirurgie vasculară, unul de chirurgie cardiovasculară și unul de cardiologie. Cu siguranță în perioada următoare ne vom extinde cu mai multe specializări…
Sper ca beneficiind și de ajutorul primarului municipiului Moreni, să găsim împreună o formă de colaborare, să realizăm și o creșă în această clădire, pentru că, astăzi, în interiorul Parcului Industrial Moreni își desfășoară activitatea peste o mie de angajați, vecini cu noi, la Automecanica, mai sunt aproximativ 400 de angajați și cred că o creșă ar fi foarte benefică. Sunt sigur că împreună vom găsi o soluție și vom realiza acest obiectiv”, a declarat managerul Moreni Parc Industrial, Gabriel Purcaru.

video1

Investitorul, Gigi Matei, a decis să finanțeze realizarea unei clinici medicale la Moreni după ce l-a cunoscut pe managerul Gabriel Purcaru și a fost încântat de dorința acestuia de a lăsa ceva pentru oameni în urma lui, dar și tinerețea, entuziasmul și calitățile sale manageriale.
„Mulțumesc tuturor, dar în primul rând acestui brav tânăr datorită căruia am decis, la vârsta mea, de 70 de ani, să investesc în această clinică, pentru că pe primul plan trebuie să fie sănătatea… Dacă ai sănătate le faci pe toate. Ce m-a determinat să fac această clinică?! În primul rând am găsit înțelegere și și pricepere la medicii pe care i-am cunoscut în decursul a 12 ani, de când eu însumi am fost operat pe cord, după ce am muncit, fără concediu, în Combinatul Siderurgic la Galați, plecat de la IMUT… Mi-am dorit întotdeauna să rămână ceva în urma mea. N-am să mă las, n-o să mă opresc aici, o să mai fac și o să mai las și alte lucruri în urma mea. Vă asigur de asta… Mulțumesc lui Gabi Purcaru, pentru că oameni ca el sunt puțini, care, la fel ca și mine, își dorește să română ceva în urma lui, pentru că funcțiile nu sunt bătute în cuie… Dumnezeu să fie alături de noi toți!”, a declarat Gigi Matei, investitor, administratorul CordLex
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a felicitat pe toți implicați în proiect și dat asigurări că va susține în permanență investițiile care au în prim plan sănătatea dâmbovițenilor.
„Pentru noi, pentru județul Dâmbovița, pentru Consiliul Județean, este un eveniment deosebit… Asemenea investiție este unică în România, este prima dată când într-un parc industrial se investește într-o clinică medicală. Mulțumesc investitorilor pentru efortul pe care l-au făcut pentru realizarea acestei investiții, mulțumesc personalului medical pentru tot ceea ce au gândit în această locație, mulțumesc și directorului Parcului Industrial Moreni, Consiliului de Administrație, pentru că au venit cu această idee… Atunci când au solicitat resursele pentru achiziționarea acestei clădiri am spus din primul moment DA, am crezut în această investiție… În ultimii doi ani, prioritatea zero a noastră, a Consiliului Județean, este, și va rămâne, sănătatea dâmbovițenilor. Această clinică nu se adresează doar salariaților din Parcul Industrial, ci tuturor locuitorilor, în principal, din zona Moreni, unde avem aproape 60.000 de dâmbovițeni”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

video2

La eveniment au mai participat: Antonel Jîjîie, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Avanu, administratorul public al județului Dâmbovița, inspectorul general școlar Ileana Nicolaescu, primari din localitățile învecinate, salariați ai Parcului Industrial Moreni, consilieri județeni.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DAVID, MERITĂ O COPILĂRIE FERICITĂ, MERITĂ SĂ TRĂIASCĂ! ÎMPREUNĂ ÎI PUTEM READUCE ZÂMBETUL DE FAȚĂ!

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Vineri, 25 noiembrie, Marș de Protest împotriva Violenței în Familie

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele