Noapte
Zi
19 April 2024
2 mins read

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Târgoviște! Artroplastie totală inversată de umăr, act medical cu o complexitate ridicată

Premieră realizată în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

În data de 17 aprilie 2024 s-a efectuat o intervenție chirurgicală  ce a constat în artroplastie totală inversată de umăr, act intervențional cu o complexitate ridicată.

Pacientă în vârstă de 70 de ani, victima unui accident rutier soldat cu o fractură de col chirurgical de humerus în patru părți Neer i s-a implantat această proteză de umăr.

Se internează în data de 16 aprilie 2024, este optimizată preoperator din punct de vedere medical și benefIciază de investigații preoperatorii paraclinice de înaltă specialitate ( incidențe radiologice specifice, examen computer tomograf cu reconstrucție 3-D).

Pacientei i-a fost implantată o proteză totală de umăr inversată, ale cărei componente constau într-o plăcuță fixată la omoplat cu o ancoră și doua șuruburi auto-blocante- după o preparare în prealabil a glenei humerale, o glenosferă( o bilă metalică RMN -compatibilă ce se articulează cu cupa humerală prin intermediul unui insert de polietilenă înalt cross -linkată) și o tijă humerală necimentată de fracturi ( fracture stem) din titan poros prevăzută cu un orificiu ce permite

 re- atașarea tuberculilor humerali pe care se inseră cei patru mușchi ai coafei rotatorii a umărului, la această tijă conectîndu-se cupa și insertul mai sus menționat.

Evoluția postoperatorie clinico-radiologică este favorabilă, pacienta urmând a fi externată la 48 de ore cu recomandarea de reevaluare prin ambulatoriul de specialitate în vederea stabilirii programului specific de recuperare .

Protezarea  de umăr la pacienții ce au astfel de indicație chirurgicală aduce beneficii mult superioare în ceea ce privește recuperarea funcțională ulterioară cu impact asupra imbunătățirii calității vieții pacientului.

Echipa chirurgicală ce a realizat această intervenție a fost condusă  de domnul doctor Mertic Ionuț, medic primar în cadrul secției de Ortopedie și Traumatologie,supervizat de mentorul său , domnul doctor Hera Alexandu, medic primar ortoped din spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni București și doamna doctor Ecaterina Petrescu medic primar ATI.

De asemenea, demn de menționat și lăudat este și profesionalismul echipei din cadrul Secției de Chirurgie Generală a spitalului. În ultimul an, s-au  diversificat  intervențiile chirurgicale laparoscopice ce se realizează la nivelul, pe lângă colecistectomia laparascopică ce se efectuează de peste 30 ani în această unitate, în urmă cu an s-a realizat prima apendicectomie laparoscopică și în urmă cu o săptămână s-a realizat prima hernie inghinală laparoscopică.

Cu siguranță nivelul de performanță este într-o continuă creștere la nivelul unității spitalicești datorită nivelului de pregătire și interesului personalului medical de a acorda un act medical de calitate.

“Ne mândrim și există un interes continuu din partea conducerii de a susține corpul medical, de a a diversifica serviciile medicale ce sunt oferite și de a îmbunătăți calitatea actului medical oferit pacientului ce se adresează unității noastre.”, transmite conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Expoziția Itinerantă „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”, în foaierul Cinematografului Independența

Articolul Urmator

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați

Investițiile în sănătatea dâmbovițenilor, prioritare pentru echipa CJD și PSD

Sănătatea reprezintă prioritatea numărul unu a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița,

Cel mai modern și performant angiograf din țără a fost inaugurat la Spitalul de Urgență Târgoviște

În prezența primului ministru al României, Marcel Ciolacu, și al