Noapte
Zi
16 May 2024
2 mins read

Primarul Bănică Ionuț continuă dezvoltarea comunei Corbii Mari

De-a lungul celor două mandate, Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari, a reușit să implementeze numeroase proiecte în valoare de zeci de milioane de euro, peste 70% dintre fonduri provenind din bani europeni.
Domeniile au fost diferite, de la dezvoltarea infrastructurii educaționale, la construirea unui centru medical modern care asigura servicii de calitate, la extinderea rețelei de apă – 69 de kilometri de conducqtă, la modernizarea străzilor. Un accent deosebit a fost pus pe pregătirea proiectului de introducere a gazelor naturale, un proiect în parteneriat cu comuna Odobești care se ridică la peste 64 de milioane de lei.
“În ultima perioadă, am finalizat în satul Ungureni și satul Corbii Mari o grădiniță cu patru grupe, respectiv o grădiniță cu trei grupe în satul Grozăvești, și o grădiniță cu trei grupe în satul Corbii Mari. De asemenea, am asfaltat peste 20 de kilometri în acești ultimii patru ani de mandat, am construit un pod peste Râul Neajlov, iar Consiliul Județean Dâmbovița a reabilitat un pod peste Râul Argeș. Am înființat canalizarea în satul Corbii Mari, care este și funcțională. De asemenea, știți că aveam și o problemă mare, despre care am mai discutat în trecut, despre sistemul de alimentare cu apă. Am reușit să-l deblocăm și suntem aproape de finalizare. Vorbim despre aproximativ 69 de kilometri de conductă în toate satele comunei. Cred că într-o lună și jumătate vom face și recepția pentru acest proiect. De asemenea, lucrăm la sistemul de canalizare prin Compania de Apă, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în mai multe sate din localitate. Am construit un dispensar, am reabilitat alte două dispensare, am construit terenuri de sport, am implementat un proiect privind siguranța copiilor în școli, tot prin fonduri europene. Cam acesta este rezumatul pentru cei patru ani de mandat.
Pe viitor, vreau să vorbesc despre proiectul pentru alimentare cu gaze, un proiect pe care îl avem în asociere cu comuna Odobești. Valoarea proiectului este de 64 de milioane de lei, este o valoare foarte mare, cred că cea mai mare de la nivelul județului Dâmbovița privind proiectele pe gaze naturale. De asemenea, avem finanțare pentru introducerea canalizării în satele Petrești, Bărăceni, Vadu Stanchii și Moara din Groapă. Avem finanțare pentru introducerea canalizării în satul Grozăvești, extinderea satului Petrești și satului Podu Corbencii. Mai avem finanțare pentru digitalizarea sediului Primăriei și pentru reabilitarea a două parcuri. Lucrăm la un proiect pe care îl depunem prin POR pentru un parc care va deservi întreaga comună, vorbim despre un parc mare, care va fi amplasat în jurul satului Petrești. Valoarea acestui obiectiv este de 15 milioane de lei. Avem finanțare pentru construirea a două școli noi, în satele Petrești și Grozăvești, prin fonduri europene, prin PNRR. De asemenea, lucrăm la un proiect care vizează construirea unei creșe în satul Corbii Mari. Va fi o creșă cu trei grupe, care va deservi întreaga comună. Avem finanțare pentru asfaltarea străzilor rămase neasfaltate, aproximativ patru kilometri, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), așa cum am construit și podul peste Râul Neajlov. Lucrăm și astăzi la asfaltarea străzilor prin PJDL.”, transmite edilul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Un dâmbovițean a spart geamurile unei mașini, iar din alte autoturisme a furat portofele și cărți de identitate

Articolul Urmator

(VIDEO) Din nou, oamenii legii fac percheziții la Bălteni! Sunt vizate societăți bănuite de evaziune fiscală  

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

(VIDEO) Peste 2000 de oameni s-au bucurat și s-au distrat de ziua comunei Corbii Mari

A fost sărbătoare mare în comuna Corbii Mari! Atmosfera de

Super petrecere și distracție la Corbii Mari! Pe 19 mai se sărbătorește Ziua Comunei

Distracție și surprize pentru toți locuitorii comunei Corbii Mari. Și