Noapte
Zi
11 November 2013
1 min read

Festivalul Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, la a XLV-a ediţie

Biblioteca Judeţeană „ Ion Heliade Rădulescu„ Dâmboviţa a găzduit vineri, 8 noiembrie, deschiderea Festivalului Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a XLV-a.

Concursul se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit vârsta de patruzeci de ani, nu sunt încă membri ai uniunilor de creaţie şi nu au volume de autor. Concursul urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de valoare umanist-estetică, deschisă tuturor, abordabilă căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc sau universal.

În acelaşi context a avut loc şi lansarea volumului “Esenţa temeiului. Începuturi târgoviştene ale literaturii române”, a academicianului Mihai Cimpoi, preşedintele juriului de concurs.

Această ediţie a avut participanţi din toată ţara, dar şi din Italia şi Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Complexul Naţional „ Curtea Domnească ” , Centrul Judeţean de Cultură, Biblioteca Judeţeană „ Ion Heliade Rădulescu ” cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Corpul neînsufleţit al unui bărbat, găsit în râul Dâmboviţa

Articolul Urmator

Scăderea CAS, va aduce scăderea evaziunii fiscale

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați