Noapte
Zi
15 June 2015
3 mins read

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susține extinderea proiectului “Fiecare copil în grădiniță”

Autoritățile județene implicate în implementarea proiectului ,, Fiecare copil în grădiniță” s-au întâlnit astăzi, 15 iunie a.c., la Mănești, Dâmbovița, pentru a analiza rezultatele programului pentru anul școlar 2014-2015 și pașii necesari pentru extinderea sa la nivelul întregului județ. Evenimentul a prilejuit vizita în comună a Ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a ambasadorului Norvegiei, Excelența Sa, Tove Bruvik Westberg, și a lui Leslie Hawke, cofondator Asociația Ovidiu.ro.
Programul ,,Fiecare copil în grădiniță”, implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, este prezent în județul nostru încă din 2010, în localitățile Gura Șuții și Potlogi, și a fost extins în acest an, în alte patru comunități: Cojasca, I.L. Caragiale, Mănești și Moroeni. Îmbucurător este faptul că numărul copiilor săraci înscriși în program a crescut de trei ori, de la 80, în anii anteriori, la 285, în acest an școlar. Valoarea totală a finanțării este de 50 000 de euro, alocați celor șase comunități din județul Dâmbovița.
Astfel, tot mai mulți părinți au conștientizat că susținerea educației copiilor trebuie să fie o prioritate, în ciuda dificultăților materiale, pentru a le asigura dezvoltarea capacității intelectuale, pentru a-i integra în societate și a le oferi șanse egale la viitor mai bun. Copiii care nu beneficiază de educație preșcolară încep școala cu un decalaj educațional imens față de ceilalți copii, iar aceste diferențe îi vor afecta mai târziu la școală și în găsirea unui loc de muncă.   Educația timpurie și beneficiile acesteia au intrat de mult timp în vizorul părinților, al autorităților locale și al întregii comunități. Deși au prejudecăți în a-;i da copiii la grădiniță de la trei ani și nu dispun de resurse bănești, părinții copiilor defavorizați s-au lăsat convinși de inițiativă, mai ales că sunt stimulați și cu vouchere sociale de 50 ron /lunar. Se califică pentru acest program doar copiii al căror venit pe membru de familie nu depășește 150 de ron și care au condiții de trai precare.
Programul ,, Fiecare copil în grădiniță” se bucură de tot sprijinul Ministerului Muncii, care, în aprilie a.c., a semnat un acord de parteneriat, alături de Ministerul Educației, cu asociația Ovidiu.ro.
,,Vreau să îi mulțumesc doamnei ambasador pentru sprijinul constant pe care ni-l oferă prin finanțări ale diverselor proiecte și programe, prin care ajutăm comunitățile sărace. Ca și Guvern, vă spun foarte clar că avem o prioritate în ceea ce privește combaterea sărăciei și promovarea incluziunii sociale, iar acest proiect se înscrie în acțiunea politică demarată de Guvern pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Comunitățile locale, acolo unde trăiesc multe familii cu un venit precar, sunt în continuare în atenția noastră. Știu că proiectul se derulează într-un sistem pilot pe trei județe: Dâmbovița, Brașov și Dolj, iar județul Dâmbovița este pe locul II în ceea ce privește numărul de copii care deja sunt la grădiniță. Din datele de la Ministerul Educației, rezultă foarte clar că numărul de copii care merg la grădiniță s-a triplet, în Dâmbovița. Acestă inițiativă ajută foarte mult, iar din punct de vedere legislativ, lucrăm împreună penntru a finaliza un proiect de lege, în ceea ce privește sistemul de vouchere acordat familiilor sărace cu copii, astfel încât să determinăm ca aceștia să poată să urmeze cursurile de educație începând cu creșe și grădinițe. Îmi propun ca acest proiect să poată fi multiplicat la nivel național. Atât fondurile norvegiene, cât și noul cadrul financiar 2014-2020- fondurile europene, vor putea să lucreze împreună, astfel încât să finanțăm cât mai multe programe, pentru sprijinul familiilor sărace din România. În Guvern aveți un sprijin total în implementarea proiectului”, a declarat Rovana Plumb.(Nicoleta Sima)

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Prins de jandarmi cu teavă metalică în remorcă, fără acte de proveniență

Articolul Urmator

EVALUAREA NAȚIONLĂ 2015: Peste 4000 de elevi sunt așteptați să se înscrie la examen!

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați

Un primar PSD va candida pentru un nou mandat din partea UNPR! VEZI AICI CINE ESTE!

Un primar din rândurile Partidului Social Democrat a anunțat astăzi,

Corneliu Vadim Tudor a murit!

Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de