Noapte
Zi
3 March 2016
1 min read

Biologul Octavian Popescu: “Apa de la Pucioasa nu mai este infestată”

Astăzi, 02 martie a.c., la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost prezent directorul Institutului Român de Biologie, academicianul Octavian Popescu. Acesta a fost invitat de către conducerea Companiei de Apă Dâmboviţa pentru a prezenta opiniei publice faptul că apa din barajul de la Pucioasa nu mai prezintă probleme, nu mai este infestată şi poate fi consumată fără nici un fel de restricţii.
Potrivit profesorului, în urma ultimelor analize, apa este potabilă, se încadrează în parametrii impuşi de normele europene, necesitând însă un nivel mai mare de clorinare, nivel care nu pune în pericol sănătatea consumatorilor.
De asemenea, Popescu a precizat că autorităţile judeţene trebuie să găsească soluţii cât mai rapide pentru o sursă alternativă de apă potabilă, sursă de adâncime.
În perioada imediat următoare, biologi din cadrul institutului se vor deplasa în judeţul Dâmboviţa pentru a preleva mai multe probe de pe cursul râului Ialomiţa, dar şi din mai multe zone ale barajului Pucioasa, pentru a vedea care sunt pericolele cu care consumatorii se pot confrunta, şi pentru a evita o eventuală viitoare infestare.
În cadrul aceleaşi conferinţe, Alexandru Oprea, managerul Companiei de Apă a anunţat faptul că proiectul depus la Guvern pentru alimentarea cu apă de la Berevoieşti a fost respins, autorităţile centrale motivând că apa folosită de hidrocentralele de pe cursul Ialomiţei este apă uzinată, şi conform directivelor europene este interzisă folosirea lor, fiind considerată apă industrială.
Aşadar, tot barajul de la Pucioasa va fi folosit pentru alimentarea cu apă a locuitorilor din zonă, deşi mare suprafaţă din el este colmatată, iar curăţarea impune imense resurse financiare. În concluzie, cum însuşi academicianul a recunoscut, apa cu rahat poate în orice moment să curgă din nou la robinete.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Primarul Comunei Vlădeni a fost reținut pentru 24 de ore! VEZI AICI CE ACUZAȚII I SE ADUC!

Articolul Urmator

Funcționari publici de la primăria Crevedia arestați pentru 24 de ore

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele