Noapte
Zi
24 June 2016
1 min read

Ziua internațională a iei, sărbătorită la Târgoviște

Ia, simbolul identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi, va fi sărbătorită de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa astăzi, vineri, 24 iunie a.c.
 Astfel, în Centrul Vechi din Târgovişte, pe esplanada din faţa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu începere de la ora 10:00, dâmboviţenii şi nu numai, pot admira expoziţia de ii tradiţionale din colecţia doamnei Cristina Ilie. De asemenea, meşterul popular Denisa Bobeică va vorbi despre ce înseamnă confecţionarea iei în mileniul III. Vor fi oferite informaţii despre cromatică, elementele constitutive ale iei, tipuri de ie, momentele când aceasta se confecţiona şi evenimentele la care era purtată.
După ce o perioadă tradiţia iei a fost perpetuată doar de creatorii de port poplar, în ultimii ani ia românească a revenit în atenţia publicului larg, după ce vedete internaţionale au purtat-o pe podiumuri.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Municipiul Târgoviște va fi gazda Comitetului Executiv Național al PSD

Articolul Urmator

“Biblioteca Vie”, eveniment organizat de Penitenciarul Găești

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele