Noapte
Zi
28 December 2016
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Pe zona de Asistență Socială se vor implementa proiecte de peste 20 milioane de euro

În conferința de presă de miercuri 28 decembrie a.c., executivul primăriei Târgoviște a făcut o prezentarea a proiectelor pe bani europeni ce urmează a fi implementate la nivelul municipiului pe partea de asistență socială, proiecte în valoare de peste 20 de milioane de euro.
Primul proiect vizează zona de ocupare a forței de muncă- creșterea ocupării prin susținerea inteprinderilor cu profil non agricol din zona urbană, în cadrul căruia  vor fi finanțate 60 planuri de afaceri a câte 33.000 euro fiecare, vor fi campanii de informare în acest sens, vor fi eliberate certificate de absolvire a unor cursuri de formare, de competențe anteprenoriale. Valoarea totală ridicându-se la 3,3 milioane de euro.
De asemenea, au fost aduse în discuție și cele două proiecte care vizează reducerea numărului de comunități marginalizate, despre care autoritățile au mai făcut precizări de-a lungul timpului, proiecte care în acest moment sunt depuse și se află în procesul de evaluare la Ministerul Fondurilor Europene.
Primul proiect este pe zona nonromă, cu o valoare de 5,9 milioane de euro – Municipiul Târgoviște, o comunitate dezvoltată printr-o abordare integrată, iar activitățile sunt în domeniul educației (acordarea de hrană zilnică pentru 98 de copii, 24 de copii vor beneficia de o subvenție în sumă de 1100 lei/lună timp de doi ani, 98 de copii vor beneficia de consiliere educațională și psihologică), activități în domeniul ocupării forței de muncă ( înființare a 40 de afaceri a câte 25.000 euro fiecare), activități în domeniul socio-medical ( 350 de consultații medicale gratuite, 200 de consultații stomatologice gratuite), activități în domeniul juridic, și multe altele. Zonele care vor fi prinse în acest proiect sunt: Magrini Cărămidari, Micro 9 bloc 1, Laminorului, Micro 6 blocul de locuințe sociale, Bulevardul Unirii blocul de locuințe sociale, zona Hala, micro 11 și Cartierul IE Florescu blocurile 4,5,6,8,9.
Cel de al doilea proiect pe această zona este cel dedicat populației rome, reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, acele zone în care minoritatea romă reprezentă minim 10% din populație. Și aici există aceleași tipuri de activități, dar cu mici diferente, și anume vor exista 20 de subvenții a câte 25.000 euro pentru înființare de noi firme,  100 de persoane ci dizabilități vor beneficia de aparatură și dispozitive medicale gratuite, se vor reabilita 20 de locuințe, se va construi un centru comunitar.
Un alt proiect pe care primăria dorește să îl implementeze vizează Grupul de Acțiune Locală, finanțat pe POCU ( Programul Operațional Capital Uman), axa prioritară 5, iar apoi prin POR (Programul Operațional Regional), cu o valoare de 7,5 milioane de euro. Ca și activități principale: integrate privind ocuparea forței de muncă, măsuri integrate privind infrastructura educațională și socială, investiții în amenajarea spațiului urban degradat al comunității defavorizate, crearea, reabilitarea, modernizarea spațiilor publice urbane. Zonele care vor fi prinse în proiect sunt: Cartierul Matei Voievod, Prepeleac, Suseni, Zona Teiș, Cartierul Priseaca.
“Pe toate aceste zone urmează să se facă intervenții la infrastructură, intervenții pe zona de amenajare a spațiilor verzi, intervenții pe zona de infrastructură educațională și socială, și aici mă refer la înființarea de after school, grădinițe, și așa mai departe. De exemplu, în cartierul Matei Voievod avem și o activitate specifică, și anume construirea de magazin de prezentare a produselor agricole proprii înregistrate la OSIM”, a precizat primarul Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ÎN ATENȚIA ȘOFERILOR!
Vezi unde va fi amplasat radarul în luna ianuarie!

Articolul Urmator

Accident grav în zona Priseaca
Mai multe victime au fost transportate la spital

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele