Breaking News

Compania de Apă Dâmbovița, nepăsătoare față de locuitorii orașului Răcari

Iun 28, 2017
În cadrul unei conferințe de presă, primarul orașului Răcari a expus problemele pe care le întâmpină cu reprezentanții Companiei de Apă Dâmbovița, în ceea ce primește luarea în administrare a rețelei de apă.
Potrivit edilului, de mai bine de un an de zile, o investiție de 2 milioane de euro zace în paragină pentru că operatorul de apă nu a fost în stare să întocmească documentația necesară preluării și darea ei în folosință către consumatori.
“De ceva vreme mă confrunt  cu o situație delicată, de un an de zile am pus în funcțiune rețeaua de apă în Răcari de o lungime de aproape 30 km, o investiție de două milioane de euro, care, din păcate, este lăsată în așteptare.
De un an de zile am început demersurile, la început verbale, de preluare a acestei investiții.
Din păcate, și acum suntem în situația în care colaboratorii noștri de la Compania de Apă și-au adus aminte că mai trebuie o “ștampilă pe timbru”. Ne solicită acum, pe o pagină A4, vreo cinci, șase avize de la instituțiile statului din județul Dâmbovița și un număr de branșamente. Ca și cum această rețea a putut să funcționeze, să faci branșamentele, să obții avizele. Este un non sens în opinia mea, ca să nu spun o bătaie de joc la adresa acestei investiții și la adresa locuitorilor orașului Răcari, din cartierele aparținătoare.
După ce că dai pe tavă o asemenea investiție, după ce că un an de zile nu faci nimic pentru a convinge cetățenii din Răcari să solicite branșarea la această rețea, la un interval de timp așa lung îți aduci aminte că mai ai nevoie de ceva.
Este o situație delicată din care sperăm să ieșim cât mai repede. Ne-am oferit toată disponibilitatea de a intermedia această relație între consumatori și furnizorul de apă. La acest moment depășim cifra de 100 de cereri de branșare. La un moment dat am avut o înțelegere, de asemenea verbală, cu conducerea Companiei de Apă, prin care se angajau să execute aceste branșamente cu recuperarea sumelor într-un interval de un an. S-a dovedit că și acest demers a fost un fiasco total. Situația am sesizat-o și conducerii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară și conducerii Consiliului Județean Dâmbovița.
Ne mai mirăm de ce sunt localități care vor să iasă din această asociație, dacă dorim să exploatăm noi, nu putem pentru că avem operator unic, dar atunci când se sparge o conductă în Răcari, dăm fuga la primărie să cerem un buldoexcavator, dacă se nisipează  puțul, fântână, oprim apa și primăria e obligată să foreze alt puț, și așa mai departe. Și, când o investiție nouă apare, o tratăm cu atâta nepăsare.”- Marius Caravețeanu, primarul orașului Răcari.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:, , , ,