Noapte
Zi
8 September 2019
3 mins read

La Mulți Ani, Târgoviște! La Mulți Ani, Târgovișteni!

Zi importantă astăzi, de Sfânta Maria Mică, pentru toți creștinii ortodocși de pretutindeni, în special pentru târgovișteni a căror ocrocrotitoare spirituală este.

Data de 8 septembrie reprezintă a treia zi în care municipiul este în sărbătoare, Zilele Cetății Târgoviște.

Programul de duminică a debutat cu slujba religioasă săvârșită de un sobor de preoți la Catedrala Mitropolitană, procesiunea religioasă pe traseul Mitropolia Târgoviște-Bulevardul Mircea cel Bătrân- Curtea Domnească, urmată fiind de ședință festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște ce a avut loc, ca de fiecare dată în ultimii ani, în Sala Tronurilor.

„La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani prieteni târgovișteni! La mulți ani tuturor celor care într-un fel sau altul sunt legați de acest oraș frumos!

Este un moment special, un moment de sărbătoare a comunității… Îmi place să cred că Zilele Cetății au îmbrăcat mult mai complet semnificația unei sărbători a localității și au transformat-o în ceva mai mult decât o petrecere în aer liber. Este vorba de o stare de spirit unică, o provocare a patriotismului local de bun gust, o tresărire a mândriei de târgoviștean. Ne întâlnim laolaltă, prieteni vechi și noi, ne regăsim în spațiul acelorași ziduri istorice cu citadini de diferite vârste, profesii, pasiuni și ne bucurăm cu toții de același moment. Este ceva ce depășește un simplu târg sau concert și sunt onorat că fac parte din acest suflu vibrant al comunității. Pentru mine, repet asta de fiecare dată cu mândrie, Târgoviște înseamnă acasă. Este locul de care nu m-aș putea despărți niciodată, nici măcar nu-mi pot imagina asta… Nu mă pot închipui altfel decât aici unde m-am născut, unde am învățat, unde am crescut să fiu cel care sunt astăzi, unde-mi sunt familia și prieteni, iar funcția pe care o ocup astăzi este o cinste pe care nu o pot descrie în cuvinte. De aici derivă și munca uriașă prin care încerc să răsplătesc încrederea concitadinilor noștri. Este un efort asumat de transformare a orașului pe care l-am început acum câțiva ani și pe care sunt bucuros să-l văd împlinindu-se în fiecare zi, în fiecare lună. Târgoviștea noastră s-a schimbat enorm în bine și lucrurile nu se opresc aici. Eu sunt un om de cuvânt, n-am uitat nicio virgulă din ce am promis. Celor mulți, care îmi spun mereu cât de frumos s-a transformat orașul, le mulțumesc din suflet. Celor care au în continuare așteptări punctuale le spun că nu vor fi dezamăgiți, iar celor care nu văd nimic bun în jurul lor le spun să spun să deschidă puțin ochii. Eu le mulțumesc tuturor, știu că o cetate cu un trecut atât de glorios nu poate fi decât pretențioasă cu privire la viitorul său. Le mulțumesc celor care sunt alături de noi, mulțumesc echipei din Primărie, partenerilor instituționali și privați, investitorilor care dezvoltă aici proiecte de succes și devin parte a comunității noastre. Dincolo de tot, vă mulțumesc vouă târgovișteni care iubiți acest spațiu incredibil și îl prețuiți ca atare. La mulți ani! Să avem o sărbătoare frumoasă!”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

În cadrul aceluiași eveniment au fost acordate titluri de cetățean de onoare ai municipiului Târgoviște pentru colonel de armată în rezervă Gheorghe Șerban și pentru profesor doctor Florin Mihail Filipoiu.

De asemenea, au fost acordate distincții pentru rezultatele remarcabile obținute la consursurile și olimpiadele internaționale pentru trei elevi târgovișteni.

Ședința festivă s-a încheiat cu lansarea a trei cărți: “Istoria Târgoviștei Militare” autori George Coandă și Col.(r) Ghe. Șerban; “Voievozi de Târgoviște, Controverse și Adevăr Istoric”; “Bulevardul Castanilor” autor Corneliu Popescu.

WhatsApp Image 2019-09-08 at 18.14.20

La Mulți Ani, Târgoviște! La Mulți Ani, Târgovișteni!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ZILELE CETĂȚII TÂRGOVIȘTE
PROGRAMULUI DE DUMINICĂ, 8 SEPTEMBRIE

Articolul Urmator

Seara incendiară la Târgoviște!
Concert Goran Bregovic și foc de artificii (VIDEO)

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele