Noapte
Zi
18 November 2019
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: S-a mărșăluit pe străzile municipiului împotriva violenței 

 „Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor” este marcată în data de 19 noiembrie, în ziua de 20 noiembrie este sărbătorită „Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului”, iar în data de 25 noiembrie este celebrată „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor”.

       Pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la importanța acestor zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa) a participat alături de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte şi alte instituţii din judeţ, la “MARŞUL DE PROTEST ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI”, care a fost organizat astăzi.

      Această acţiune reprezintă o modalitate, prin care instituțiile partenere de la nivel local doresc să atragă atenţia asupra faptului că prin indiferenţă, încurajăm violenţa domestică.

      În România, drepturile copilului fac în prezent obiectul Legii 272/2004 republicată și actualizată, o lege aliniată la acquis-ul comunitar, în concordanţă cu convenţiile internaţionale în domeniu, iar principalul act legislativ care face referire la prevenirea și combaterea violenței domestice este Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată și completată.

Deși există un cadru legal care reglementează promovarea și respectarea drepturilor copilului și combaterea violenței domestice, iar încalcarea acestor drepturi este aspru pedepsita de lege, încă există numeroase cazuri de abuz, neglijare, exploatare a copilului, violență domestică, iar o parte dintre acestea nu sunt sesizate autorităților.

  În anul 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa a înregistrat 700 sesizări scrise sau telefonice referitoare la situații de abuz, neglijare, exploatare a copiilor, care au fost analizate și evaluate. Dintre acestea, 259 cazuri au fost confirmate (7 au reprezentat cazuri de abuz fizic, 40 abuz emoţional, 8 abuz sexual, 21 exploatare prin muncă, 13 exploatare sexuală şi 170 cazuri de neglijare în familie).

 În ceea ce priveşte serviciile oferite, 102 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă, iar 157 copii beneficiază de servicii de consiliere psihologică în familie, sau cazurile sunt monitorizate de către autorităţile publice locale. Din cei 259 copii, 181 au domiciliul în mediul rural şi 78 în mediul urban.

Marcarea acestor zile este un bun prilej de a reaminti că violenţa împotriva copiilor şi a femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului.

 În structura D.G.A.S.P.C. Dâmbovița funcționează Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie, precum și alte servicii de consiliere și monitorizare pentru victimele violenței domestice, care au domiciliul în județul Dâmbovița.

De la începutul anului 2019, Centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie a furnizat servicii pentru un număr de 37 beneficiari (12 femei şi 25 copii).

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Peste 380 de  locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmbovița

Articolul Urmator

20-23 noiembrie, Biblioteca I.H.Rădulescu Dâmbovița organizează Zilele Bibliotecii 

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele