Noapte
Zi
1 December 2022
2 mins read

Claudia Gilia, Prefectul județului Dâmbovița:” Astăzi, le mulțumim martirilor și familiilor celor au căzut pe câmpurile de luptă. Le suntem recunoscători tuturor generațiilor care s-au sacrificat pentru un ideal”

”Dragi români, în urmă cum 104 ani, României i s-a împlinit un vis. Așa cum niciun vis nu vine de nicăieri, acesta a fost rodul muncii, al sacrificiilor, durerilor și luptelor duse de generații la rând.

MAREA UNIRE a fost rodul unor acțiuni responsabile ale elitelor acelor vremuri! Înaintea unirii teritoriilor vorbitoare de limbă română și care împărtășeau aceleași valori și tradiții culturale s-au unit elitele acelor vremuri pentru a înfăptui un ideal.

Astăzi, avem obligația să îi cinstim pe toți cei care au pus umărul la acest efort istoric. Datorită sacrificiilor lor, România a pășit pe calea modernizării, europenizării și a valorilor democratice.

Nu trebuie să uităm de Unirea înfăptuită de Mihai Viteazul sau de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Fără cele două „mici” uniri, astăzi nu puteam vorbi de „Marea” unire și de România, așa cum o știm și o iubim noi.

Înaintașii noștri au demonstrat că își iubeau țara mai mult decât propria viața. Tocmai din acest motiv trebuie să înțelegem că 1 DECEMBRIE este despre dragoste, memorie, solidaritate. Este și despre toleranță, pentru că la Unire au participat toate cultele și minoritățile naționale. Au acceptat că Unirea este mai presus de alte obiective individuale. Este adevărat că și România Mare le-a garantat drepturi egale minoritarilor cu ale celor majoritari. A fost un prim pas spre europenizarea completă a țării noastre.

A fost nu doar o declarație, ci un angajament profund democratic și european, a fost un pas foarte curajos în acele vremuri tulburi.

Astăzi, România face parte din cele mai puternice familii: NATO și UE. Și aici elita politică, intelectuală și culturală a luat o decizie care se adeverește că a fost una corectă. România este o țară sigură, care oferă un nou pilon de stabilitate și siguranță în Europa.

Astăzi, le mulțumim martirilor și familiilor celor au căzut pe câmpurile de luptă. Le suntem recunoscători tuturor generațiilor care s-au sacrificat pentru un ideal.

Românii au demonstrat că în perioade de criză știu cel mai bine să-și stabilească prioritățile și să ia cele mai bune decizii. Nu le-a fost ușor înaintașilor noștri când au înfăptuit Unirea, când au intrat în Război sau când au căzut la Revoluție. Nu o să ne fi ușor nici nouă. Dar trebuie să sperăm că toate eforturile noastre nu vor fi în zadar. Vom lăsa o țară mai bună, mai prosperă și mai democratică tinerei generații. La Mulți Ani, dragi Români! La Mulți Ani, România!”, a transmis Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița cu ocazia ceremoniilor prilejuite de Ziua Națională a României.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

ÎPS NIFON, prezent la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României

Articolul Urmator

Mesajul Primarul Cristian Stan cu ocazia Zilei Naționale: ”La mulți ani, România și să fii puternică!”

Ultimele Articole

Mergisus