Noapte
Zi
10 March 2015
1 min read

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a ţinut de cuvânt! Sprijin financiar fără precedent pentru sistemul sanitar din Dâmboviţa

În toamna anului trecut, când a efectuat o vizită în judeţul Dâmboviţa, Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu,  a promis ca va susţine reabilitarea Sanatoriului TBC de la Moroieni, aflat într-o stare deplorabilă.  Nu au fost simple vorbe sau poveşti. Astfel, Ministerul Sănătății pune la dispoziția Consiliului Județean și a Spitalului Județean de Urgență suma de 3 680 000 lei pentru proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare a acestui spital. Intenția ministerului și a autorităților județene este ca el să devină un centru regional de tratare a bolilor grave de plămâni. Este prima investiţie majoră făcută în acest spital de la înfiinţare, din 1927. Vor fi demarate de urgență studiile de fezabilitate, proiectul tehnic și procedura de achiziție publică, astfel încât suma să poată fi consumată până la finele anului.
De asemenea, şi spitalul din Moreni va primi suma impresionantă de 1530 000 lei, pentru achiziţionarea de aparatură tehnică: ecograf (două bucăți), osteodensiometru (o bucată), aparat anestezie (trei bucăți), aparat de ventilație (patru bucăți), sistem monitorizare terapie intensivă (două bucăți).
Autoritățile județene mai au în vedere obţinerea finanțării pentru modernizarea spitalului TBC de la Dealu Mare și pentru realizarea unei secții regionale de medicină nucleară.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Raed Arafat, recomandat de Crucea Roșie Dâmbovița să candideze la funcția de vicepreședinte al SNCRR

Articolul Urmator

Peste 80 de pensionari pot beneficia de tratament în stațiunile din țară

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele