Noapte
Zi
9 August 2016
1 min read

Ziua de 13 august declarată zi de doliu național în memoria Reginei Ana

Guvernul României a declarat ziua de 13 august ca zi de doliu național în memoria Reginei Ana, zi în care Majestatea sa va fi înmormântată la Curtea de Argeș.
În această zi toate instituțiile statului, atât cele centrale cât și cele locale vor arbora drapelul în bernă.
Marți, 09 august trupul neînsuflețit al Reginei va fi adus în țară, urmând cinci zile de ceremonii funerale la București, Sinaia  și Curtea de Argeș.
Regele Mihai, din motive de sănătate nu va participa la evenimente, acesta rămânând în reședința sa din Elveția, alături de prieteni și apropiați.
La ceremoniile din România sunt așteptate foarte multe personalități ale Caselor Regale europene, majoritatea fiind rude cu defuncta Regină.
La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix.
Sâmbătă, începând cu ora 15:00 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise, începând de marţi, la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE:Trafic restricționat pentru ceremoniile Sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon!
VEZI AICI CE STRĂZI VOR FI ÎNCHISE!

Articolul Urmator

Ghişeul Unic- noutate a Fiscului dâmbovițean

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele