Noapte
Zi
12 December 2021
1 min read

Ploile au produs inundații în mai multe gospodării dâmbovițene

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultima perioadă, vremea rea a produs efecte în mai multe locații din județul Dâmbovița, din fericire fără victime în rândul populației.

Astfel, echipaje de pompieri au acționat în Târgoviște pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale și în comuna Bărbulețu pentru evacuarea apei din trei curți și un beci, inundate.
Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a iesit din matcă pe raza localității Gheboieni și a inundat un teren de sport, 3 grădini și DJ 702B pe o distanta de cca. 200m. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din acesta care nu necesită îngrijiri medicale.
În continuare, pentru județul Dâmbovița, este în vigoare o avertizare hidrologică COD GALBEN valabilă până mâine, 12.12.2021 ora 24:00 pentru râurile Dâmbovița și Ialomița. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare.
Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Dâmbovița pentru dispunerea măsurilor care se impun și pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.


Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Obiectivele europene și euroatlantice ale Georgiei, sprijinite consecvent de România!

Articolul Urmator

Accident rutier soldat cu trei victime, produs la Cojasca

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele