Noapte
Zi
27 January 2022
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Reabilitarea blocurilor cu bani europeni! Proprietarii și primăria, scutiți de orice cheltuială!

Primarul municipiului Târgoviște vine cu noi informații pe ceea ce înseamnă anveloparea blocurilor. Potrivit acestuia, în perioada următoare se vor lansa anumite programe cu bani europeni care vor permite reabilitarea termică a imobilelor, astfel încât, atât cetățenii cât și și administrația locală să fie scutite de orice cheltuială. Pentru ca acest lucru să fie posibil, în primul rând trebuie să existe asociații de proprietari, acestea fiind și cele care trebuie să întocmească documentația necesară. Edilul a explicat faptul că primăria nu poate interveni mai mult pe acest subiect deoarece blocurile sunt proprietate privată, iar administrația locală poate acționa doar în calitate de mandatar.
”În urma unei discuții pe care am avut-o cu ministrul Dezvoltării, acum 3 săptămâni, s-a ajuns la concluzia că cel puțin pe programul european de finanțare, care urmează să fie lansat, reabilitările termice vor fi făcute cu bani europeni 100%. Asta înseamnă că nu va mai fi o contribuție din partea cetățenilor și nici a administrației publice locale. Sumele erau destul de importante și reprezentau o piedică în accesarea unor fonduri europene și vreau să fac un apel către asociațiile de proprietari și către cei care sunt interesați de accesarea acestor sume de bani. Administrația locală târgovișteană este pregătită să pună la dispoziția asociațiilor de proprietari proiecte, în vederea accesării banilor europeni.(…).
Vreau să fac un apel către asociațiile de proprietari. Administrația locală târgovișteană este pregătită să pună la dispoziție proiecte în vederea accesării banilor europeni. Însă, ținând cont de faptul că discutăm de blocuri proprietate privată, noi putem acționa numai în calitate de mandatar al proprietarilor. Asta înseamnă că asociația trebuie să pregătească o documentație pe care o punem la dispoziție tot noi. Administrația locală, oricât de bine intenționată ar fi, fără implicarea asociației de proprietari, nu poate atrage banii. Este un lucru pe care am vrut să-l subliniez, răspund la foarte multe mesaje pe acest subiect și cred că trebuie să fie înțeles foarte bine. Dacă se așteaptă soluții din altă parte, nu se poate. Primăria nu poate să acceseze în numele proprietarilor de apartamente fără un mandat, iar mandatul se realizează sub forma acestei documentații pe care o punem la dispoziție, dar care trebuie aprobată de cetățeni în cadrul asociației. Și altceva: unde nu există asociație de proprietari nu pot fi accesate fonduri pentru reabilitarea termică.”, a explicat primarul Cristian Stan.

WhatsApp Image 2022-01-27 at 14.36.42

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dep. PSD Carmen Holban menține legăturile prietenie și de colaborare cu India

Articolul Urmator

CJD, sprijin pentru revitalizarea Clubului Sportiv Municipal “Flacăra Moreni”

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele