Noapte
Zi
27 February 2022
2 mins read

“UMANITATEA NU ARE GRANIȚE”, campanie umanitară pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina organizată și la Târgoviște

Crucea Roșie Română lansează un apel de strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. Crucea Roșie Română își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina ce are consecințe devastatoare asupra populației civile. Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confrunta în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violență continuă care acum îi determină să fugă din calea războiului.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar “Umanitatea nu are granițe”. Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

IMG-20220227-WA0003

Inclusiv la nivelul municipiului Târgoviște, autoritățile locale și județene s-au alăturat filialei Crucii Roșii Dâmbovița și au amplasat în Piața Tricolorului corturi unde oamenii pot face donații.

IMG-20220227-WA0004

“De două nopți mi se derulează prin fața ochilor imaginea neverosimilă a cozilor kilometrice de la granițele României. Mame disperate cu copii în brațe, care-și abandonează mașinile, epuizate după zeci de ore de așteptare în vamă, și pleacă pe jos. Vin în România fără să privească în spate. Căci „în spate” e oribil. E război, cel mai urât cuvânt din lume. Am privit de multe ori dramele prin distanțarea oferită de ecranul televizorului. Acum, tragedia acestor oameni este aici, lângă noi. Și nu mai putem doar să privim.

Împreună cu reprezentanții Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, am decis să organizăm și la Târgoviște campania umanitară: „OAMENII ajută OAMENI”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina. Este amplasat un cort în Piața Tricolorului, lângă Consiliul Județean, orar de funcționare 10.00-14.00, unde sunt acceptate donații:alimente neperisabile, ambalate; produse de igienă personală;

pături, lenjerii;

Pot fi donați și bani, accesând site-ul https://crucearosie.ro/.

Donațiile pot fi făcute și la sediul Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, din Târgoviște, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 1.

Nu pot decât să vă spun de pe-acum: Mulțumesc,”, transmite primarul Cristian Stan.

Poza cristi

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română, este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

În completarea acestor activități, Crucea Roșie Română oferă sprijin uman si logistic în spatiile de cazare puse la dispoziție de autoritățile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial și serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Sen.Titus Corlățean: “Cine se face răspunzător de crimă, de agresiune, în Dreptul internațional trebuie izolat și trebuie să răspundă”

Articolul Urmator

Trei persoane rănite într-un accident rutier, la Răzvad

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele