Noapte
Zi
14 March 2022
1 min read

Senatorul Titus Corlățean participă la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri

În perioada 14-16 martie a.c., senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, participă, la Strasbourg, la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație.
Ca urmare a deciziei Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei de a consulta Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cu privire la măsurile suplimentare care se impun ca răspuns la încălcările grave de către Federația Rusă ale obligațiilor sale statutare de membru al organizației, Biroul APCE a decis organizarea unei sesiuni extraordinare și a mandatat Comisia pentru afaceri politice și democrație pentru redactarea unui proiect de raport cu tema Consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Membrii Comisiei vor examina, în procedură de urgență, proiectul de raport propus de Ingjerd Schou (Norvegia, PPE/CD), în calitate de raportor, și vor înainta acest raport, spre dezbatere, în plenul Adunării. Raportul include un proiect de opinie, ca răspuns la solicitarea formulată de Comitetul Miniștrilor.
După încheierea sesiunii extraordinare a APCE, senatorul Titus Corlățean va lua parte, tot la Strasbourg, la o a doua reuniune a Comisiei pentru afaceri politice și democrație, care va avea loc în ziua de 16 martie.
Cu acest prilej, senatorul Titus Corlățean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema: Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.
Raportul va include recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei privind prioritățile, provocările și perspectivele de creștere a sinergiei și de întărire a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, inclusiv prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv foarte important al celor două organizații.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Camera de Comerț Dâmbovița organizează seminar de informare privind programul STAR-UP NATION 2022

Articolul Urmator

Consiliul Județean Dâmbovița, sprijin necondiționat pentru refugiații din Ucraina ajunși în județ

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele