Noapte
Zi
5 June 2015
1 min read

Peste 4000 de elevi s-au înscris în prima sesiune a examenului de bacalaureat 2015

Bacalaureatul va începe săptămâna viitoare cu proba A, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar general adjunct, Gabriela Istrate, 4393 de absolvenți de liceu s-au înscris la bacalaureat, pentru sesiunea iunie-iulie 2015. Dintre aceștia, 3662 sunt din seria curentă, iar 731 din seriile anterioare. Numărul estimat era de 5 812 candidați, iar diferența o reprezintă elevii care au rămas corigenți, au situația școlară neîncheiată, au abandonat școala sau nu mai prezintă interes pentru evaluare. Știm cu toții că absenteismul este un fenomen care a luat tot mai mult amploare. Totuși, județul Dâmbovița nu prezintă o situație îngrijorătoare la acest capitol.
,, Și în Dâmbovița este semnalat absenteismul, dar într-o proporție mai rezonabilă, în comparație cu alte județe. Procentul este de 1%, față de 17%, cât este procentul național. Am rezerve și aici, în sensul că procentul de 1% se raportează la numărul copiilor care abandonează școala în anul curent și nu ne raportăm la ce am mai pierdut pe traseu în anii școlari anteriori. Se adună. Absenteismul poate fi analizat din dublă perspectivă. Pe de o parte, abandonul școlar, care este forma cea mai gravă și care se înregistrează în comunitățile dezavantajate și în cele de etnie romă, iar pe de altă parte absenteismul cauzat de neprezentarea la orele de curs”, a declarat Gabriela Istrate, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

MINORĂ DISPĂRUTĂ! AȚI VAZUT-O?

Articolul Urmator

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

DÂMBOVIȚA: Rezultate slabe la examenul de Bacalaureat, locul 36 național

Într-o conferință de presă care a avut loc marți, 19

ALARMANT! În Dâmbovița, 46 de unități școlare nu au autorizație de funcționare!

Deși într-un material anterior, publicat de ziarul Vocea Dâmboviței, anunțam