Noapte
Zi
9 September 2020
4 mins read

LUNGULEȚU: Se caută oportunități pentru construirea unei fabrici de amidon și a unui centru de colectare legume

În acestă dimineață, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie România-China au fost prezenți la Lungulețu pentru a studia oportunitățile construirii unei fabrici de amidon, dar și a unui centru de colectare a legumelor, în special a cartofului. Pentru că zona dispune de posibilități infinite din acest punct de vedere, cele două proiecte ar aduce beneficii atât producătorilor din acest bazin agricol, cât și investitorilor, mai ales că în România, în acest moment, există o singură fabrică de amidon, iar cererea pentru acest produs este din ce în ce mai mare.

„Am venit astăzi aici pentru a studia posibilitățile pentru construirea unei fabrici de amidon și a unui centru de colectare a legumelor, a cartofului. Sper să fie o șansă și pentru investitorii din China și pentru producătorii de aici„- a precizat Richard Wang, Secretar Executiv al Departamentului de Identificare și Verificare Potențiali Clienți din cadrul Ccamerei de Comerț România-China.

1

La rândul său, Cornel Vișoianu, vicepreședinte Executiv al Camerei de Comerț româno-chineze a precizat faptul că deja s-au făcut primele demersuri, au fost trimise către consultanți și se așteaptă soluții.

„Nu vreau să fac promisiuni, vă spun doar că am început demersurile necesare pentru a transmite partenerilor noștri din China oferta cu privire la ceea ce se poate construi aici din cele două perspective, centrul de colectare și fabrica de amidon.
Trebuie făcute studii, am luat deja legătura cu consultanți, ele vor fi transmise mai departe și sper ca în scurtă vreme să putem să venim cu soluții.
Sunt în schimb necesare două condiții: prima este asocierea producătorilor, pentru că va trebui să avem o evaluare clară a capacității, a producției de aici pentru a ști care este tipul și dimensiunea fabricii care urmează a fi proiectată, iar pe de altă parte este vorba de desfacere și asta va sta în sarcina noastră pentru a găsi posibilitățile de desfacere a produselor. Sunt peste 100 de produse din amidon care pot fi livrate pe piață, există cerere, atât la noi cât și în Europa, chiar și în China.„

2

„Avem dotare, avem pământ, avem potențial și nu avem desfacere la cartof. Acea parte a cartofului care nu se va vinde la preț rezonabil va fi preluată de fabrica de amidon. Pentru legume se va face un depozit de preluare, sortare și distribuire. Acesta este viitorul. Rugămintea ea este ar fi ca si dumneavoastră, producătorii, să vă organizați în cooperative agricole de producție, pentru inputuri, pentru desfacere, să fiți organizați pentru ca așa să puteți să negociați și preluarea motorinei, și a îngrășămintelor și să și puteți vinde la supermarketuri și la depozit produsele voastre.„- a precizat și primarul comunei Lungulețu, Ion Vlad.

3

Prezenți la eveniment au fost și deputatul Corneliu Ștefan, președinte al PSD Dâmbovița și candidat pentru conducerea Consiliului Județean, și senatorul Titus Corlățean, care i-au asigurat și pe reprezentanții Camerei de Comerț România-China, cât mai ales pe producătorii din zonă de tot sprijinul, suportul, astfel încât, atât autoritățile publice locale cât și cele județene să conclucreze, să se implice, iar cele două proiecte să ajungă la implementare cu succes.

„Este un moment important pentru județul Dâmbovița, nu doar pentru zona Lungulețu. În primul rând, în ultimii zece ani am tot vorbit despre un depozit de legume, un depozit care se dorea a fi construit pe 50 ha, nici până acum nu îl avem. Aici vorbim și de Lungulețu și de alte zone, Slobozia Moară, Poiana, Odobești, Brezoaele ajungând până la Băleni. Noi am discutat astăzi despre un proiect mai mic, să găsim înțelegere între localitățile Lungulețu, Potlogi, Slobozia Moară, pentru a identifica un teren pentru amplasarea depozitului. Un alt lucru, noi, parlamentarii, vrem să inițiem un proiect de lege prin care să extindem Programul Rabla și la tractoare și utilaje agricole. Foarte important pentru această zonă, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să schimbe utilajele agricole.
Vreau să vă sprijin, acest lucru se poate face în colaborare între autoritatea publică locală și Consiliul Județean Dâmbovița. Cu siguranță mă voi apleca asupra tuturor problemelor din acestă zonă și voi duce la bun sfârșit proiectele pe care noi le-am gândit.„-a precizat Corneliu Ștefan.
„Suntem astăzi prezenți într-o localitate care reprezintă un producător important, nu doar al județului Dâmbovița ci pentru o regiune mult mai largă, inclusiv pentru București, și este bine să discutăm astăzi ceea ce dorim să facem pentru binele tuturor, pentru că proiectul care a fost menționat este unul pilot, care, dacă va fi bine construit, și asta ne dorim, să fie pentru câștigul tuturor, comunitatea locală Lungulețu, producători și pentru investitori, poate fi multiplicat. Un astfel de proiect nu se poate face decât cu jocul în echipă, pentru că asta implică o contribuție a administrației județene, a Consiliului Județean Dâmbovița, cu cea a administrațiilor locale pentru identificarea de teren, înseamnă niște asocieri cu localitățile vecine. Avem toate condițile ca acest proiect să pună în valoare producția din zonă și să devină realitate.
Acum se fac evaluări, acesta este și motivul pentru care i-am invitat pe reprezentanții Camerei de Comerț România-China, să vadă care este potențialul. E nevoie de implicare, de organizare. Suntem prezenți  aici pentru a da un semnal public că acesta este un obiectiv esențial pe care să-l punem în practică în viitorul mandat al administrației locale.„- a declarat senatorul Titus Corlățean.

45

„Este o zi importantă pentru localitatea noastră și cred că oamenii de lângă mine girează acest lucru. În Lungulețu se vor face lucruri bune. Mă bucur că ați înțeles că ceea ce am făcut astăzi este un câștig pentru rodul muncii noastre„, adăugat și Ionuț Lăscaie, candidat PSD la alegrile locale pentru primăria Lungulețu.

6

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Arctic a donat ventilatoare pentru terapie intensivă tututor spitalelor dâmbovițene

Articolul Urmator

Județul Dâmbovița participă la Expoziția privind managementul investițiilor (IME)”, la Frankfurt, Germania

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele