Noapte
Zi
27 February 2022
1 min read

Sen.Titus Corlățean: “Cine se face răspunzător de crimă, de agresiune, în Dreptul internațional trebuie izolat și trebuie să răspundă”

În conformitate cu Statutul Consiliului Europei, Comitetul de Miniștri a decis vineri să suspende Federația Rusă din drepturile de reprezentare în cadrul Comitetului de Miniștri și al Adunării Parlamentare, cu efect imediat, ca urmare a atacului armat al Federației Ruse asupra Ucrainei, informează organizația într-un comunicat.

Decizia adoptată înseamnă că Federația Rusă rămâne membră a Consiliului Europei și parte la convențiile relevante ale Consiliului Europei, inclusiv la Convenția europeană a drepturilor omului.

” Salut că, de această dată, statele membre UE au fost cu adevărat mult mai coezive, solidare și ferme în fața agresiunii militare ruse împotriva unui stat suveran și independent, în cazul de față Ucraina, decât au fost după agresiunea împotriva Republicii Moldova în Transnistria, a Georgiei în Abhazia și Osetia de Sud sau, ulterior, împotriva Ucrainei, după februarie-martie 2014..

O decizie istorică a Consiliului Europei, cea mai veche organizație internațională pan-europeană, instituită în 1949. Comitetul Miniștrilor statelor membre, la nivel de ambasadori acreditați la Strasbourg, a decis aplicarea articolului 8 al Statutului Consiliului Europei, respectiv suspendarea drepturilor de reprezentare (guvernamentală și parlamentară) a Federației Ruse în Organizație, ca prim pas spre excluderea din Consiliul Europei. Ca membru al Biroului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu care Comitetul Miniștrilor s-a reunit în prealabil, am contribuit, împreună cu alți parlamentari europeni, la această decizie. Cine se face răspunzător de crimă, de agresiune, în Dreptul internațional trebuie izolat și trebuie să răspundă!”, declară senatorul Titus Corlățean, președintele Comisie pentru politică externă din Senatul României.

Judecătorul ales la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește Federația Rusă rămâne, de asemenea, membru al Curții, iar cererile introduse împotriva Federației Ruse vor continua să fie examinate și soluționate de către Curte.

Suspendarea nu este o măsură definitivă, ci una temporară, lăsând deschise canalele de comunicare.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: RESTRICȚII TEMPORARE DE CIRCULAȚIE PE BULEVARDUL „REGELE CAROL I”

Articolul Urmator

“UMANITATEA NU ARE GRANIȚE”, campanie umanitară pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina organizată și la Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele